Sådan snyder du indbrudstyven

Indsendt af Maria Nielsen
Sådan snyder du indbrudtyven og redder dine smykker og ure fra at blive stjålet

Snyd indbrudstyven - her er vores 6 bedste råd

Gør du det også alt for let for tyven?

Alt for ofte glemmer vi vores værdier, som smykker og ure, steder hvor det er alt for let for tyven at finde dem. Soveværelset er det sted, hvor vi tit opbevarer mange af vores værdier. I sengebordsskuffen, kommodeskuffen, garderobeskabet eller liggende fremme. Det er indbrudstyvene uheldigvis også klar over. Derfor gennemroder de mange gange soveværelset som noget af det første.

Hvor skal du så opbevare sine smykker og ure? Som udgangspunkt bør du sørge for at gøre det så svært og tidskrævende som overhovedet muligt for indbrudstyven at finde dine værdier. En indbrudstyv vil nemlig meget ofte arbejde under tidspres. Derfor er utraditionelle gemmesteder en rigtig god ide.

Her er 6 af vores bedste råd til hvordan du nemt og billigt kan gemme dine smykker, ure og andre værdier på utraditionelle steder.

 

1.) En klassisk metode er i en udhulet bog. Hvis du vælger denne metode bør du vælge en troværdig kraftig bog. Skær hullet i siderne ud med en hobbykniv eller en skalpel. Stil bogen ind mellem andre bøger, så den ikke ser for markant ud.

Gem smykker i en udhulet bog

 

2.) I støvsuger posen. Udskift posen der sidder i støvsugeren med en ubrugt pose. Heri lægger du dine værdier f.eks., når du skal på ferie. Den normale støvsugerpose du har taget ud, gemmer du mellem dine rengøringsmidler eller lign. indtil du skal bruge den igen.

 

3.) I køkkenet er der mange rigtig gode steder at gemme værdier. I køkkenskabet i et ugennemsigtigt glas eller plastbeholder – anvend noget som har været brugt i madlavning, som nu er tømt og rengjort, men som stadig har et troværdigt udseende (et mærkat). En af vores egne favoritter er at anvende et glas af Hellmann mayonnaise, som selvfølgelig er tømt. Mal det tømte glas indvendigt med hvid maling, som når det tørrer fuldstændig ligner et fyldt glas mayonnaise – læg herefter smykker eller ure i små poser og ned i glasset, der kan placeres i køkkenskabet og se troværdigt ud. Man kan også placere sine værdier: Under en falsk bund til en af dine køkkenskuffer. I køkkenets sokkel (evt. i en skuffe). I en pose, der er klisteret fast på undersiden af skuffe. Under køleskabet eller opvaskemaskinen. Imellem skåle, fade, tallerkner eller lign.

 

4.) På børneværelset inde i noget legetøj. Børneværelser med legetøj er statistisk set af de steder, hvor tyve gennemsøger mindst. Spred eventuelt nogle legoklodser ud på gulvet, så adgangen bliver besværliggjort.

 

5.) På loftet – f.eks. i en kasse markeret med teksten julepynt eller lign.

 

6.) I en tømt og rengjort malerbøtte, der stilles tilbage mellem andre malerbøtter og ser troværdig ud.

Husk at lave en liste over dine smykker

Husk, at du bør have fotos og en liste over de smykker, ure og andre værdier, som du ejer. Hvis du have hjælp til at lave listen, så besøg Guldsmed Barbara Maria i Dragør. Vi hjælper også med at vurdere smykker og ure. Hav evt. en kopi af listen over de smykker, ure og andre værdier du ejer, liggende hos noget nær familie eller lignende (uden adresse eller navn på).

Lad være med at gemme alle dine værdier på ét sted, men spred i stedet for værdierne rundt omkring i hjemmet. Dette formindsker risikoen for at alt bliver stjålet.

Husk, at fortælle dine nærmeste hvor tingene ligger, såfremt der skulle ske dig selv noget.

Tilbage til bloggen