5 gode råd til dig, som gerne vil undgå indbrud

Indsendt af Barbara Maria
5 råd til at undgå indbrud

5 gode råd til dig, som gerne vil undgå indbrud

Vi har i de seneste år oplevet en stigning i kunder i vores guldsmed i Dragør på Amager, der kommer og fortæller os, at de har haft indbrud og deres smykker, ure og andre værdigenstande er blevet stjålet.

Vi oplever, hvor kede af det vores kunder er over at deres smykker og ure er blevet stjålet. Ofte har disse ting høj affektionsværdi. Samtidig hører vi om, hvor lette betingelser indbrudstyvene har haft, når de begår et indbrud på Amager.

Mange af disse indbrud vil, med lette og ret enkle tiltag i hjemmet, kunne undgås. Derfor har vi samlet vores 5 bedste og mest effektive råd til at formindske risikoen for indbrud hjemme hos dig.

1.)

Gør det til en vane altid at låse dine døre og vinduer – også selvom du er hjemme. Hvis du får stjålet dine smykker eller ure og tyven er kommet ind gennem en uaflåst dør eller et åbent vindue, så er det et såkaldt simpelt tyveri og ikke et indbrudstyveri, hvilket mange måske vil tro. Et simpelt tyveri er ikke dækket af indboforsikringen.


2.)

De fleste indbrud sker ved højtider (påske og jul), i ferierne, og oftest i dagstimerne, hvor folk er væk fra hjemmet. Derfor gælder det om at du får hjemmet til at se beboet ud. Her er et par ideer til hvordan du kan gøre:

UDENFOR kan du kan lade lys være tændt (f.eks. med en timer, udendørs bevægelsessensor eller lign.), og du kan aftale med naboer (eller lign.) at de parkerer en bil i carporten, lægger skrald i skraldespanden, bruger tørresnoren, tømmer postkassen og rydder sne. Endelig bør dine haveredskaber og stiger være låst fast eller inde i skuret, udhuset eller kælderen.

INDENFOR kan du lade lyset være tændt (f.eks. med en/flere timere rundt i hjemmet), fjerne synlige værdigenstande, som f.eks. smykker, ure, computer, kamera, iPads, designermøbler, lamper, m.m.. Du kan også lade radio eller tv være tændt, lade nogle sko og noget overtøj ligge fremme. Endelig kan du lade nogle bøger, blade og aviser ligge fremme og noget opvask stå synligt udefra.

3.)

Det kan være fristende at skrive på de sociale medier at du er taget på ferie, men faktisk bør du vente til at skrive om ferien til du er kommet hjem. Det skyldes, at mange mennesker hurtigt kan få indblik i hvornår du er væk og nogen gange også hvor længe. I det hele taget bør du være forsigtig med at poste billeder, der viser værdigenstande i dit hjem. Forsøger du at sælge en værdigenstand på nettet (DBA, Trendsales, Facebook m.fl.) bør du beskytte de oplysninger, der kan afsløre din adresse.

4.)

Sørg for at sikre dit hjem med låse, der er forsikringsgodkendt. Mange hjem har stadig alt for gamle, nedslidte og dermed ineffektive låse. Forsikringsgodkendte låse afhænger af hvilken type dør der skal låses. Ofte kan det være fornuftigt at installere en supplerende lås. Husk i øvrigt, at det ikke blot er hoveddøren der skal sikres, men også køkken- og havedøre. Vinduer bruges ofte af tyve, der vil begå indbrud. Derfor bør vinduer bør også sikres, så godt som muligt. Dette gøres ved at have solide låsemuligheder på vinduerne, som f.eks. vindueslåse og haspe-sikringer. Kønt er det ikke, men gitre eller stænger for vinduer eller vinduer der er skuet til i kælderetagen er også effektivt. Det kan i øvrigt anbefales at få foretaget et gratis og uforpligtende sikkerhedstjek, hvilket du kan få udført af flere autoriserede sikrings- og låsespecialister.

5.)

Du kan komme langt i din sikring af dit hjem med et alarmsystem med overvågning og tilkobling til en vagtcentral.  Du bør også overveje om Nabohjælp, Operation mærkning eller GPS tracking kan være en god ide for dig. Du skal vælge den kombination af sikring, der er medvirkende til at et indbrud hos dig bliver så besværligt for tyven, som overhovedet muligt.

Tilbage til bloggen