Sådan får du huller i ørerne

Indsendt af Thomas Nielsen
Sådan får du huller i ørerne

Sådan får du huller i ørerne hos Barbara Maria

Vær at vide før du får lavet huller i ørerne.

1.) Hos Barbara Maria er alle velkomne til at få huller i ørerne uanset alder. Er du under 18 år, skal du enten have en fuldmagt med eller have følgeskab af en voksen (værge).

Vi anbefaler, at forældre til børn, der ønsker huller i ørerne, gennemgår denne vejledning sammen med barnet og spørger os såfremt der skulle være opstået spørgsmål.

Er du sportsudøver bør du undersøge om det er tilladt for dig, i de første 6 uger, at deltage i din sport med et plaster omkring dine nye ørestikker under træning og kampe. Hvis dette ikke er muligt, bør du overveje at få lavet dine huller i ørerne udenfor sæsonen.

2.) Vi starter med at kigge og mærke efter på ørerne om sikre os at ørerne er velegnet til at få lavet huller. For at minimere risikoen for infektion, afrenser vi øret med en lille steril serviet både foran og bag øret.

3.) For at sikre at den ideelle placering af hullerne kigger vi på ørernes størrelse og form. Vi markerer placeringen af hullet med en lille lilla prik, som vi laver med en dertil egnet steril markeringspen til hud.

4.) Vi kigger på dit ansigt lige forfra og sikrer os at placeringen af de små prikker er optimal. Det er ikke unormalt at ens ører kan sidde lidt forskudt i forhold til hinanden. Derfor kan det være nødvendigt at justere en eller begge prikker lidt.

5.) Det er vigtigt for os, at hullernes placering lever op til dine drømme om at få huller i ørerne. Derfor får du altid lov til at se vores anbefaling til placeringen i et spejl. Såfremt, at du skulle ønske en anderledes placering, visker vi blot prikkerne ud med en lille steril serviet og starter forfra.

6.) Når du har godkendt placeringen er vi klar til at sætte ørestikkerne i. Det foregår ved at vi først indstiller den lille piercingpistol nøjagtigt til den lille prik på dit øre. Derefter spørger vi om du er klar og når du har sagt ja, trykker vi præcist med et let og næsten lydløst tryk. Så har du fået hul i øret og ørestikken sidder i øret med låsen monteret bagpå.

7.) Ørestikkerne vi anvender er selvfølgelig sterilt pakket og indkapslet hele tiden indtil de bliver sat i øret. Uanset hvilken type ørestik man vælger, så er låsen bag på ørestikken sikker, behageligt afrundet og designet til at hjælpe med en vellykket sårheling på bagsiden af øret.

8.) Ørestikkerne skal blive siddende i ørerne i minimum 6 uger for at sikre den bedste heling at hullerne. I denne 6-ugers periode er det særdeles vigtigt at pleje og efterse de nye huller i ørerne. Derfor opfordrer vi til at man læser vores vejledning i efterbehandling af huller i ørerne.

9.) Efter minimum 6 uger kan du valgfrit komme i vores forretning og helt gratis få kontrolleret om hullerne er fuldt helet. Er hullerne korrekt helet kan du begynde af skifte dine ørestikker. Husk, i det efterfølgende år aldrig at lade dine ører være uden ørestikker ellers kan dine huller lukke sig efter få timer.

 

Vær at vide efter du har fået lavet huller i ørerne

1.) Tillykke med dine huller i ørerne ! Du gjorde det ! Nu starter vedligeholdelsen og efterbehandlingen af dine hullerne i ørerne.

2.) Smerte, rødme og hævelse ikke er normalt i forbindelse nye huller i ørerne. Oplever du alligevel dette, bør du søge råd hos Barbara Maria eller din læge og muligvis tage ørestikkerne ud.

3.) Rens omkring hullerne i ørerne efter behov med den rensevæske, som du fik med da du fik lavet hullerne i ørerne. Brug en vatpind til at rense omkring ørestikken i øret – både på forsiden og på bagsiden.

4.) Vask altid hænder inden, hvis du har behov for at røre ved ørerne og ørestikkerne. Undgå at anvende parfume, sminke, creme, hårspray og lign. lige omkring de nye huller i ørerne.

5.) Kontrollér jævnligt at låsen på ørestikkerne sidder sikkert på – f.eks. hver aften inden man skal sove.

6.) Husk, at skylle ekstra efter med rindende vand på og omkring dine ørestikker, så sæberester fra hårvask eller lign. ikke sætter sig og irriterer. Børst dit hår varsomt, så børsten ikke sætter sig fast i ørestikken.

7.) Er det koldt i vejret, anbefales det, i de første 6 uger, at anvende et varmt tørklæde i stedet for højhalsede trøjer. Undgå også tøj, der går stramt over hovedet, når man tager det på og af, så ørestikkerne ikke sidder fast i tøjet.

Er det varmt i vejret, anvend i de første 6 uger solcreme, men husk at være omhyggelig med at vaske/rense ørerne omkring ørestikkerne.

8.) Holder du af at svømme og bade bør du vide at dine nye huller i ørerne har bedst af at du begrænser din brug af offentlige svømmehaller, boblebade og havet i de første 6 uger. Husk, altid at rense og rengøre omkring dine ørestikker, når du alligevel har svømmet eller badet.

9.) Er du i tvivl om noget, så husk at du altid er velkommen til at kontakte Barbara Maria – enten i forretningen eller på telefon 32530569.

Tilbage til bloggen