Få de 5 bedste råd om at sælge eller ombytte dit gamle guld og sølv

Indsendt af Barbara Maria
Få de 5 bedste råd om at sælge eller ombytte dit gamle guld og sølv

Sådan sælger du dit gamle guld og sølv

Måske har du købt, fået eller arvet nogle smykker, som du ved med dig selv, at du aldrig kommer til at gå med. Det kan også være at du f.eks. har en enkelt ørering, fordi du har tabt den anden, en ring,som du ikke længere kan passe, knækkede halskæder og armbånd eller sågar guldplomber fra tænder, mønter og tretårnet sølvbestik.

I sådanne tilfælde kan det være en fordel at sælge eller ombytte det gamle guld og sølv. Er du i tvivl om hvad du har liggende af gamle guld og sølv? Med vores 5 råd gør vi det let for dig, at undersøge dine smykker, så du er sikker på hvad du har, inden du eventuelt sælger dem.

1.) Hvad er det gamle guld og sølv lavet af?

Du bør finde ud af hvad det gamle guld og sølv er fremstillet af. Du bør kigge efter stemplerne, som beskriver hvilken lødighed (renhed/ægthed) tingene har – f.eks. om det er (830) tretårnet sølv, (925) sterling sølv, (333) 8kt., (585) 14kt. eller (750) 18kt. Disse stempler kan variere afhængig af hvor i verden dit guld og sølv kommer fra. Brug evt. en lup, som forstørrer 10X, hvilket giver dig mulighed for at se selv de små og ofte utydelige stempler. Luppen kan du købe eller låne hos Barbara Maria.

2.) Rengør dit gamle guld og sølv

Hvis du kan, så bør du rense dit gamle guld og sølv, som du ønsker at sælge, da der ofte vil blive trukket lidt af totalvægten fra p.g.a. snavs m.m. i smykker (f.eks. i kæder o.lign.)

3.) Kend vægten på dit gamle guld og sølv

Du bør veje dit gamle guld og sølv, så du ved hvor mange gram det vejer. Brug evt. en almindelig digital køkkenvægt, men vær alligevel opmærksom på at ædelmetalvægte er meget mere præcise og køkkenvægten ofte vejer lidt for meget.

4.) Hvis smykker indeholder ædelsten eller perler

Ædelsten (og perler) køber vi normalt ikke, men du kan bede om at de bliver taget ud (udfattet). Da det koster lidt (ca. 50 kr. pr. sten), kan det som regel kun svare sig med lidt større diamanter, samt visse rubiner og safirer. Lad være med at forsøge at fjerne ædelsten selv fra smykkerne, da ædelstenene kan tage skade, hvis du er upræcis og ikke tilstrækkelig omhyggelig.

5.) Få en købspris først

Bed om en købspris før du accepterer at sælge dine gamle smykker. Ønsker du at ombytte dine gamle smykker til nye smykker, så vil du altid få en højere pris end normalt – ca. 20% mere.

Sådan foregår et køb af dit gamle guld og sølv

Du skal vide at Guldsmed Barbara Maria er godkendt af politiet til at handle med gammelt guld og sølv, så du kan trygt henvende dig og handle med os. Du behøver ikke at bestille tid, når du skal indlevere dine gamle smykker hos os, men er der mange dele, skal du forvente først at modtage et købstilbud dagen efter, da det tager tid at gennemgå og lødighedsteste (undersøge hvilken karat guldet er) alle smykkedele.

Du skal huske at medbringe :

  • Billede-id, f.eks. kørekort eller pas
  • Kontonummer til din bank, så vi kan indsætte beløbet på konto

Ofte har du guld og sølv for mange flere penge end du selv tror. Hos Barbara Maria får du altid først et købstilbud, som du kan vælge om du vil acceptere. Det foregår ved at du modtager en sms fra os, hvor vores købstilbud står. Du skal derefter ringe til os og oplyse om du kan acceptere handlen. Når du har godkendt salget af dit gamle guld og sølv, vil vi overføre pengene til dig hurtigst muligt.

Har du nogen spørgsmål omkring salg af gammelt guld og sølv, så kan du altid komme forbi vores forretning eller kontakte os på kundeservice@barbaramaria.dk og eventuelt på telefon 32530569 mandag til fredag mellem 10-17.30, samt lørdag mellem 10-14.

Tilbage til bloggen