Hvad er forskellen på en cubic zirkonia og en diamant?

Indsendt af Barbara Maria

Hvad er forskellen på en cubic zirkonia og en diamant?

Du har måske stødt på den før, men forvekslet den med en diamant – en cubic zirkonia. De to sten ligner nemlig hinanden til forveksling, men er skabt på to vidt forskellige måder. Læs her og bliv klogere på forskellen.

Diamanter er funklende og betagende – det samme er cubic zirkonia. Men et trænet øje vil kunne se forskellen på de to sten.

Diamant

En diamant er en sten, der består af kulstofatomer, der er presset meget hårdt sammen. Diamanter dannes i ca. 150 kilometers dybde, hvor der findes den rette temperatur og tryk. De fleste diamanter har fra naturens side en svag brunlig eller gullig farve, som med et utrænet øje ses som farveløs og klar.

Cubic zirkonia

En cubic zirkonia (CZ) er en syntetisk fremstillet sten, der til forveksling ligner en diamant, da den ligesom diamanten er farveløs og har den samme slibning. Til forskel fra en diamant skinner den meget mindre, og da den ikke er lige så hård som en diamant, slides og ridses den lettere. Selvom en diamant bliver beskidt, vil den altså stadig skinne mere end en cubic zirkonia. En cubic zirkonia kan fremstilles i alle farver.

Forskellen på en diamant og en cubic zirkonia er altså, at en diamant er skabt fra naturens side, mens en cubic zirkonia er syntetisk fremstillet. Men da en cubic zirkonia for et utrænet øje ligner en diamant og samtidig er væsentlig billigere, anvendes den ofte i smykker som erstatning for en diamant. 

Her kan du se nogle af vores klassiske diamantsmykker og her er eksempler på vores smykker med cubic zirkoniaer.

Tilbage til bloggen