Hvad er en diamant?

Indsendt af Maria Nielsen
Hvad er en diamant?

Hvad er en diamant?

Du kender dem. De er funklende, betagende og forbindes med eksklusivitet. Men udover deres genkendelige ydre, ved du ikke ret meget om dem. Læs her og bliv klogere på de smukke diamanter.

Diamanter er det hårdeste materiale i hele verden og består som den eneste sten i verden kun af ét stof, nemlig kulstof. Diamanter består af kulstofatomer, der er presset meget hårdt sammen. Dette foregår i ca. 150 kilometers dybde, hvor der findes den rette temperatur og tryk.

Da diamanter kan have en meget høj værdi, anvendes de sædvanligvis til smykker. Den hårde overflade medvirker, at diamanten meget sjældent ridses. Samtidig går de ikke i forbindelse med kemikalier. Der findes mange forskellige slibninger af diamanter, hvor den mest normale er brillant slibningen med 57 eller 58 facetter, der giver diamanten dens genkendelige runde form.  

Da diamanter hører til de mest eftertragtede ædelsten i verden, klassificeres de meget grundigt. Man anvender ”de 4 C’er” til klassifikation af en diamant; carat, color, clarity og cut.

Oftest forbindes en diamant med dens klare, gennemsigtige farve. Typisk har diamanten en svag gullig eller brunlig farve, som kun kan ses af et trænet øje. Farvede og farveløse diamanter hører derfor til de sjældne og kostbare diamanter.

De diamanter, der ikke er rene nok til anvendelse i smykker, anvendes som værktøj i industrien. Grundet diamanternes ekstremt hårde overflade er de i stand til at skære langt de fleste materialer over.

Tilbage til bloggen