Menu

Hvilken hånd skal forlovelsesringen sidde på?

Hvilken hånd skal forlovelsesringen sidde på?

Hvilken hånd skal forlovelsesringen sidde på?

Det rette romantiske moment er indtruffet, du har ladet det store spørgsmål falde, din udkårne har sagt ja og sidder klar til at få den perfekte, nyindkøbte forlovelsesring på sin finger. Men hvilken hånd og hvilken finger er det nu lige, den skal på?

Venas amoris eller troskabshånden?

Historisk set har der hersket tvivl om, hvilken hånd forlovelsesringen skal placeres. En gammel regel påpegede, at den burde sidde på venstre hånd. Dette bundede i antagelsen om, at en særlig blodåre løb direkte fra hjertet og til venstre hånds ringfinger. En såkaldt kærlighedsåre, vena amoris. Når man placerer ringen på venstre ringfinger, markerer man således den direkte vej til hjertet. Men når nu ringen er et symbol på troskab, er andre fortaler for, at den burde sidde på højre. Højre hånd bruges traditionelt set til at aflægge et løfte med – også under en kirkeceremoni, hvor troskabsløftet bliver afgivet.

Alternativt kan man løse problemet ved enten at placere forlovelsesringen på venstre hånd og vielsesringen på højre. Eller ved først at sætte forlovelsesringen på venstre og derefter flytte den over på højre under vielsen. Hertil kan man med fordel få indsat flere ædelsten eller måske en indgravering, så ringen forandres fra en forlovelsesring til en vielsesring.

Du bestemmer helt selv

I Danmark vælger de fleste brudepar at bære forlovelsesringen på venstre hånd, mens vielsesringen placeres på højre. Men dermed ikke sagt, at det er den mest rigtige måde. Som forklaret ovenover er der intet valg, der er mere korrekt end andet, når det kommer til, hvilken hånd forlovelsesringen skal placeres på. Det er helt op til jer som par at beslutte jer for, hvad I foretrækker. Dog er der enighed om, at ringen skal placeres på håndens ringfinger. Forlovelsesringen – og vielsesringen – symboliserer evig kærlighed ved ringens uendelige cirkel. Så når du har valgt, at der skal indgå en ring i dit frieri, har du allerede truffet en romantisk og symbolsk beslutning, som ikke kan brydes ved valg af placering.

Se vores flotte udvalg af forlovelsesringe og vielsesringe - vi forhandler både vores eget Maria design og andre smykkedesignere.